3D print je nova tehnologija tiska za vaše modele

3D print

3D print je nova tehnologija, ki omogoča veliko novih možnosti tiska, kar si poglejte tukaj https://tehform.si/3d-print/ in se posvetujte s strokovnjakom, ali bi se lahko vaš model in idejo dalo natisniti na tak tiskalnik. V sodobnem svetu tehnologij in industrije 3D print predstavlja pomembno panogo, ker je tak tisk izjemno natančen in kakovosten ter lahko natisne skoraj vsak model, ki ga potrebujete. S tovrstnim tiskom je možno tiskati z več različnimi materiali, različnih dimenzij in na različne načine.

3D print

3D print je novodobna tehnologija, ki prekaša precej drugih tehnologija, saj se na ta način natisnejo celotne hiše ali drugi veliki predmeti, ki so uporabni. Za običajno uporabo pa so predmeti, ki se tiskajo nekoliko manjši. Če imate kakšno maketo, ki jo je treba natisniti, je 3D print tehnologija kot nalašč za vaš projekt.

Od vaše makete je odvisno, s katero 3D print tehnologijo jo bodo natisnili. Veliko na to vpliva tudi velikost makete in pa tudi, iz katerih materialov mora biti narejena. Ta tehnologija deluje tako, da se material nanaša plast za plastjo ena na drugo in tako nastaja predmet v treh dimenzijah. Navadni tiskalnik nanaša samo barvo na ploskev, zato lahko natisne zgolj sliko, ne pa na primer kipa. To je sedaj popravil tridimenzionalni tiskalnik, ki zmore tudi to.

Tisk na ta način je cenovno mnogo bolj ugoden za modele ali celo za serijsko proizvodnjo nekaterih delov, ki se jih potrebuje v industriji, kot če bi to delali na klasičen način z ulitki in drugimi načini izdelave modelov ter predmetov. Je tudi precej bolj natančna tehnologija, kot vse druge, zato se res splača.

Glede cene se pogovorite s podjetjem, ki izvaja tovrstno tiskanje, da vam svetujejo in pošljejo predračun glede na vaš model oziroma predmet, ki bi ga radi natisnili. Nazadnje lahko primerjate cene, ki jih odbite od drugih ponudnikov in verjamemo, da boste precej presenečeni.