Dolenjske Toplice

dolenjske toplice

Še malo pa bomo iskali destinacijo za naše počitnice. Poletje bo lepo, vroče mi pa bomo iskali neke toplice. Toplice si lahko privoščimo za en dan, mogoče za teden dni, vseeno je glavnem da uživamo. Ampak težko je izbrat tiste ta prave, da bo poleg še lepa narava, da se lahko mogoče ob večerih malo sprehodimo. Lahko se odpravite v Dolenjske Toplice, kjer najdete res vse kar sem prej opisala.

dolenjske toplice

Dolenjska je čudovita dežela, čeprav včasih pozabimo na njo. Dolenjske Toplice vas bodo očarale, vam ponujajo ogromno lepega, predvsem pa prijeten počitek. Na dolenjskem blizu Novega mesta se nahaja kraj z istim imenom, tako tudi same terme. Včasih omenimo samo Dolenjske Toplice in mogoče kdo ne ve kam se odpravljamo v terme ali v sam kraj. Tukaj je kar nekaj toplih vrelcev, zato so še kako znane po topli vodi.

Sam kraj je zelo zanimiv in ima kar dolgo zgodovino. O zgodovini bi lahko pisali na široko ampak nas bolj zanima sedanjost, da se lahko sprostimo ter naužijemo svežega zraka v prelepi naravi. Dolenjske Toplice niso samo zanimive in obiskane, kot same terme. Tudi sam center je zanimiv, vreden obiska, okolica pa vam ponuja ogromno sprehajalnih poti. Če imate res radi naravo, znamenitosti ter se radi kopate v vročih vrelcih termalne vode se morate odpeljati do Dolenjskih Toplic. Lahko si rezervirate mogoče vikend paket in si privoščite malo sproščanja v toplicah. Za vse tiste, ki pa radi tudi raziskujete pa je vikend premalo. Tukaj boste našli dobra prenočišča za mali denar, da o domači hrani ne govorim, seveda žejni tudi ne boste. Dobili boste vse vrste brez alkoholnih pijač, imajo pa v teh krajih tudi dobro domače vino. Dolenjske Toplice vas bodo navdušile, samo sesti se morate v avto in se odpeljati. Mogoče greste najprej za en dan, potem pa rezervirate za en teden, ker vas bo vse navdušilo.