Kaj poveča stroške implantološkega posega?

Je še kaj tako groznega kot dejstvo, da smo izgubili lasten zob? Če se je to zgodilo tudi vam, potem ste bili verjetno prvi trenutek v velikem šoku. Začeli ste zbirati informativne cene za implantat in spoznali, da na končno ceno vpliva precej dejavnikov. Eden od njih je poseg, ki se imenuje sinus lift, oziroma dvig sinusnega dna. Obstajajo pa tudi drugi dejavniki, ki vplivajo na končno ceno vstavitve zobnega implantata.

Postopek nadomestitve zoba z implantatom se začne takole. Po puljenju zoba je treba pred kakršnim koli posegom počakati mesec ali dva, da se rana zaceli. Sledi obisk implantologa, ki si bo ogledal ortopan RTG sliko ali CBCT sliko ter na podlagi tega naredil implantološki načrt vstavitve zobnega vsadka.

Implantat ali zobni vsadek je odlična pogruntavščina sodobnega zobozdravstva. Narejen iz titana in nadomešča zobno korenino. Vstavi se v zobno kostnino, če pa te primanjkuje pa v posebno umetno kostnino, ki jo implantolog vgradi med samim operativnim posegom.

Včasih pa je potrebno opraviti tudi sinus lift. V primeru posega v zgornji čeljusti je na zadnjih zobeh v bližini področja, kjer se vstavlja implantat tudi sinus. Če primanjkuje prostora za vstavitev implantata, je treba z operativnim posegom premakniti sinus, predno se vstavi zobni implantat. Ta poseg vas lahko stane od 300 do 700 evrov. Dvig sinusa tako omogoča, da se pridobi dodaten prostor in se na tak način omogoči vstavitev vsadkov pri ljudeh, za katere brez tega posega, implantološko zdravljenje ne bi bilo mogoče.

Na ceno implantološkega posega pa vplivajo tudi drugi razlogi. Prva je gotovo kakovost samega vsadka, drugo je kakovost in izkušnje implantologa, ki opravi operativni poseg.

Če se boste za poseg vstavitve implantata odločili tudi vi, se pred posegom pozanimajte o cenah in kakovosti materialov, ki vam jih vgradijo. Vzemite si čas in pobrskajte po spletnih straneh priznanih zobozdravnikov, ki na vsake toliko časa ponujajo prav posebne akcije, kjer lahko zobne implantate dobite po ugodnejši ceni. Lahko pa za pomoč poprosite strokovnjake na portalu eZobozdravnik, kjer vam bodo priporočili kakovostnega implantologa.