Mišičnjak junaško dvignil vozilo in rešil poškodovanega moškega

V ameriški zvezni državi Michigan je prejšnji teden prišlo do nesreče. Po njej je ostal moški ujet pod svojim vozilom. Na srečo je bil v bližini mišičnjak, ki je dvignil vozilo, da se je moški lahko umaknil na varno.

Ryan Belcher je počasi zaključeval s svojim delom, ko je slišal glasen tresk zunaj. Povedal je, da je šel pogledati kaj se je zgodilo in videl avtomobil, ki je bil prevrnjen na glavo. Hitro je stekel proti kraju nesreče in videl, da je bil pod avtomobilom ujet moški, ki je klical na pomoč.

Ko je prišel do avtomobila so bili tam že štirje moški, ki so poskušali dvigniti avtomobil, vendar jim to ni uspelo. Hitro jim je priskočil na pomoč. Belcher je težek kar 150 kilogramov in lahko dvigne več kot 400 kilogramov, zato je vedel, da bo zagotovo lahko pomagal.

Ponesrečenec je imel noge še zmeraj ujete v vozilu in zato ni moral priti na varno razdaljo, stran od vozila.

nesreča

Belcher je ocenil, da lahko vsaj malo dvigne avtomobil, ki je bil težak vsaj dve toni. Postavil se je na zadnji del avtomobila in uporabil vso svojo moč, da bi privzdignil avtomobil, medtem ko so ostali pomagali dvigovati avtomobil pri ponesrečencu.

Uspelo jim je vozilo dvigniti ravno dovolj, da so poškodovanega moškega uspešno potegnile ven iz razbitine in ga spravili na varno. Kmalu zatem so prišli reševalci in moški je bil predan v njihovo oskrbo.

Moški in še ena ženska, ki je bila udeležena v nesreči, sta bila hudo poškodovana, vendar uspešno okrevata v bolniški oskrbi in se pričakuje, da bosta čez čas povsem okrevala.

Belcher se je srečal z moškim in njegovo družino v bolnišnici, kjer so se mu iskreno zahvalili za pomoč. Belcher je postal pravi junak v lokalni skupnosti in je prejel mnogo pohval za njegovo požrtvovalnost in nesebično pomoč.