Nutricist sestavi personaliziran jedilnik samo za vas

personaliziran jedilnik

Personaliziran jedilnik pomeni, da je sestavljen jedilnik za posameznika, saj dobro vemo, da je vsak človek drugačen od drugega in mu ne ustreza enako kot drugemu. Zato nekatere določena hrana redi, druge pa ne, nekaterim povzroča alergijo, drugim pa ne. Nutricist vam sestavi personaliziran jedilnik, saj je usposobljen na tem področju in ima najnovejše znanstvene smernice, kaj je dobro uživati za dobro počutje in zdravje. Laiki to sami težko naredimo, če si ne vzamemo res veliko prostega časa za raziskovanje in preizkušanje ter zapisovanje rezultatov.

Personaliziran jedilnik vam nutricist lahko sestavi le tako, da se z vami prej pogovori, kaj uživate sedaj. Ko ugotovi, katero hrano radi uživate in ste jo navajeni, bo prilagodil jedilnik vašim potrebam ter okusu. Izločil bo tisto, kar vam škoduje in nadomestil s tistim, kar vam koristi. Na vas je le, da se potem dosledno držite jedilnika in uspeh bo v nekaj tednih ter mesecih prišel. K temu pa bo gotovo pripomogel personaliziran jedilnik sestavljen samo za vas.

Če vas je v družini več, potem se lahko sestavijo personalizirani jedilniki za vse in se najde skupne tičke, ko lahko hrano dejansko naredite za vse. Če pa ste vsi odrasli pa je morda bolje, da si pripravite hrano sami za sebe, ker boste tako najbolje vedeli, kaj je za vas v redu in kaj ne ter bo učinek precej večji. To pa pomeni uravnoteženo telesno težo, lep izgled in kar je najbolj pomembno, zdravje.

Če vam personaliziran jedilnik ne bo šel od rok, potem so v vas še druge ovire psihološkega vzroka in boste potrebovali vodenje, coaching nutricista, ki vas bo popeljal preko ovir, da boste začeli uporabljati pravo hrano za vaše telo. Splača se zaradi tega, ker se boste čudovito počutili Imeli boste tudi veliko večjo samo zavest, saj boste imeli res lepo postavo, za katero se bodo drugi ozirali.