Sodobne polikarbonatne plošče za vse vrste nadstrškov

Polikarbonatne plošče so nov proizvod iz umetnega materiala, ki je izjemno trden in uporaben za nadstreške, kar si lahko pogledate tukaj www.polikarbonatneplosce.si in jih tudi naročite kar na dom. Seveda vam jih lahko razrežejo in tudi montirajo. V primeru, da nimate nosilcev, vam naredijo tudi te. Nastreški so lahko nad vrati, na balkonih in terasah, za garažo, dvorišče, vrt. Polikarbonatne plošče pa se uporabljajo tudi za tople grede in rastlinjake, saj so izjemno trdne, lahko so prozorne, da skoznje seva svetloba. Če želite, se jih lahko zaščiti proti UV sevanju, kar je za bivanje v redu, za rastlinjake pa bolje da ne, ker rastline to potrebujejo.

Gre za nov material, ki je izjemno trden in lahko zdrži velike obremenitve. Seveda so plošče ranjene v več debelinah. Pri prodajalcu se pozanimajte, katere bi bile za vas primerne glede na to, za kaj jih boste uporabili. Če morajo nositi večje obremenitve, kot je sneg, potem seveda nabavite debelejše plošče.

Nekatere plošče so polne in druge so tako narejene, da je vmes zrak. Vsake so namenjene določenim uporabam. Na spletni strani boste dobili natančne opise, za kaj se katera uporablja. Lahko jih namestite sami ali pa naročite mojstrom, da vam jih namestijo. Plošče lahko namestijo na obstoječa ogrodja ali pa vam naredijo nove nosilce. Nosilci so ponavadi leseni ali narejeni iz kovine. Boje je izjemno trdno, in podvrženo koroziji in je dobro zaščiteno. Izberete tiste nosilce, ki bolj pristojijo vašemu objektu.

Moderne stavbe imajo že skoraj vse polikarbonatne plošče, ki so trdne in hkrati so izjemno lahke, kar pomeni, da ne obremenijo nosilcev. Lahko so prozorne, mat ali barvne in neprosojne, kakor vam ustreza. Če so prosojne je to dobro zato, ker vam ne bo treba uporabljati luči, razen ponoči, pa še takrat, ko je polna luna ne bo treba. S tem boste tudi privarčevali na elektriki.