Sodobna toplotna črpalka

toplotna črpalka

Toplotna črpalka ponuja sodobno tehnologijo na področju priprave vode za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Primerna je za stanovanjske objekte in za večje. Vsekakor pa je pred namestitvijo le-teh potrebno skrbno načrtovanje celotnega objekta. Toplotna črpalka ima v zadnjih letih najboljše ogrevanje prostorov in vode, kajti  na dolgi rok je poceni in zraven še okoljsko sprejemljiva. S toplotno črpalko zrak vode lahko nadomestimo star sistem ali pa ga načrtujemo že od začetka gradnje.

toplotna črpalka

Toplotna črpalka za stanovanjske objekte za ogrevanje uporablja nizkotemperaturni vir, kar zagotavlja pripravo ogrevalne vode do 60°C, tudi pri zunanji temperaturi -3°C. Če so zunanje temperature še nižje se voda shladi za približno 10 stopinj. Ko je potrebno obdržati temperaturo vode in moč ogrevanja, nam tu pomaga tehnologija Zubudan. Z njo je mogoče doseči nominalno moč ogrevanja, tudi pri zunanji temperaturi -15°C. Toplotna črpalka in njen celoten sistem deluje popolnoma nemoteno tudi pri zunanji temperaturi okolice -28°C. Poleg tega je pomembna izbira notranje enote z bojlerjem, ki omogoča uporabniku 200 litrov sanitarne vode. V večini primerov to popolnoma zadošča za 4-člansko družino. Možno je tudi vgraditi dva bojlerja v primeru, da to ne zadošča potrebam uporabnika. Toplotna črpalka namenjena večjim objektom je vedno pogostejša odločitev. V primeru, da se odločite za posamezen sistem, je to odvisno od vrste objekta, glenih teles in postavitve zunanjih enot.

Ponudba toplotnih črpalk Ecodan omogoča pripravo sanitarne vode za razno gospodinjsko rabo, ogrevalno vodo in za ogrevanje celotnega objekta. Če se odločite za njo, vam Eko sklad nudi subvencijo. Poleg tega poznamo še toplotne črpalke zrak-voda, zemlja-voda in voda-voda. Toplotna črpalka zrak-voda ima možnost ogrevanja in hlajenja prostorov, črpalka zemlja-voda pridobi toploto iz zemlje oziroma tal, črpalka voda-voda pa deluje po principu kroženja vode iz katere se izloča temperatura. Podobne lastnosti lahko najdemo pri vseh tipih črpalk, vendar se pa zato bistveno bolj razlikujejo v ceni.