Špargljeva rižota na enostaven način

špargljeva rižota

Hitro pripravljene jedi so vedno dobrodošle. Ena takih je rižota, ki se jo lahko naredi precej hitro in enostavno. Rižota s priljubljenimi šparglji je popularna jed, še posebej, ko se začne sezona špargljev. Šparglji imajo namreč ogromno pozitivnih učinkov na telo, zato zagotovo spadajo v skupino jedi, ki bi jih morali pogosto jesti. Špargljeva rižota je zato zagotovo ena izmed jedi, ki bi jo morali jesti bolj pogosto.

Sezona špargljev je poleti

Šparglji začnejo rasti že spomladi in vse do poleti so priljubljena jed. Lahko jih naredimo na več načinov in ena izmed njih je tudi špargljeva rižota. Šparglje ločimo na več vrst, med katerimi so najbolj pogosti beli in zeleni šparglji. Pri obeh je značilno, da imata zdravilne lastnosti. Te zdravilne lastnosti pridejo iz sestavine asparagin, ki jo vsebujejo vse vrste špargljev. Z uživanjem špargljev torej pridobimo razne vitamine in minerale, ki so potrebni za normalno delovanje telesa. Pripomorejo tudi k znižanju krvnega tlaka in pa znižanju holesterola, ki je precej pogost pri ljudeh. Če pri vsakdanjih obrokih uporabljamo tudi šparglje, lahko tako pričakujemo, da se nam v povezavi z ostalo zdravo prehrano, lahko izboljša zdravstveno stanje.

Špargljeva rižota

Med bolj priljubljene oblike hrane iz špargljev spada tudi rižota s šparglji. Gre za zelo hitro pripravljen obrok, za katerega ne potrebujemo več kot pol ure. To pomeni, da lahko v hitrem času pripravite zdrav, pa tudi nasiten obrok, po katerem ne boste več lačni.

Za pripravo špargljeve rižote potrebujete riž in šparglje, dodate pa še začimbe, zelenjavo in olje. Najprej je treba očistiti šparglje in jih nasekljati. Nato jih skuhate za nekaj minut. Nato skuhate riž in na koncu dodate še šparglje. Vsemu skupaj dodate začimbe, zelenjavo in dobro premešate. Špargljeva rižota je tako narejena na zelo hiter način. Po želji lahko dodate še druge sestavine.