VIDEO: Deklica padla v ogrado polno pand

Mlajše dekle je imela bližnje srečanje s pandami, ker je padla v ogrado v znanem vzrejnem centru pand na Kitajskem.

Osnovnošolka je z višine dveh metrov padla v jarek, ki obkroža ogromno ogrado v raziskovalni ustanovi Chengdu, v provinci Sichuan, ki velja za vodilno ustanovo za vzrejanje in raziskovanje pand.

Videoposnetek dogodka pokaže, da se deklica prične jokati, ko se ji pande iz radovednosti začnejo približevati, medtem ko množica ljudi opazuje.

Vendar pande majhna obiskovalka ne zanima preveč, raje se še naprej posvečajo grizljanju bambusa. Pande dekleta niso poškodovale ali se ji preveč približale, le radovedno in leno so jo opazovale.

Deklico so kmalu rešili s pomočjo lesene palice, na katero se je oprijela in so jo potegnili nazaj proti ograji. Varnostnik jo je uspel potegniti skozi vrzel v ograji in spet je bila na varnem. Potek reševanje je bil očitno še posebej zanimiv pandam, saj so ga radovedno opazovale.

Po incidentu se je osebje moralo zagovarjati, ker naj bi bili varnostni ukrepi nezadostni. Predstavniki so povedali, da so ograje dovolj visoke in da če nihče ne pleza po njih, je nemogoče, da bi padel v ogrado.

Vendar v videoposnetku se jasno vidi, da je ograjo visoka le kakšen meter in ima široke vrzeli, ki so ravno dovolj velike, da lahko skozi njih pade nepreviden otrok.

Zaenkrat še ni povsem jasno, kako se je deklica znašla v ogradi, vendar so zaposleni že sporočili, da deklica in živali niso utrpeli poškodb.

Provinca Sichuan je eden izmed redkih krajev, kjer v divjini še lahko srečamo pande. Chengdu ustanova je ena izmed številnih ustanov, ki se ukvarjajo z ohranjanjem in raziskovanjem te ogrožene živalske vrste.

Chengdu je popularna turistična točka za domače, kot tudi za mednarodne turiste. Samo v obdobju lunarnega novega leta, jo je obiskalo že več kot 30 000 ljudi.

https://www.youtube.com/watch?v=sj9VgS6maLU