Vitamin D za vaše zdravje

vitamin d

Veste zakaj je potrebno zauživati Vitamin D? Marsikdo bo na to vprašanje odgovoril z ne. Ampak nič zato, niste edini, če pa hočete izvedeti zakaj je to dobro za naše telo pa kar berite dalje in mogoče se naučite nekaj novega. Omogoča pa, da bo naš imunski sistem deloval pravilno in prav tako, da bodo pravilno delovale naše mišice. Sem pa prepričana, da ste že slišali, da pa ljudje sedijo na soncu da pridobivajo vitamin D. Je pa to res, ker s soncem ga nekaj pridobimo, vseeno pa ne sedeti na soncu predolgo, da boste kje preveč opečeni.

vitamin d

Pomanjkanje vitamina D je še kako slab znak pri otrocih in dojenčkih. Pri le teh lahko to pripelje do rahitisa. Ravno zato morajo oni dobiti vitamin D, ker si teh težav pri njih nihče ne želi. Seveda se težave lahko pojavijo tudi pri odraslih. Tukaj boste najprej opazili utrujenost, izčrpanost in eden izmed znakov so lahko tudi mišični krči. Vse to vas bo opozorilo, vi pa morate potem nekaj narediti. Ker včasih na soncu ne dobimo dovolj vitamina D pa lahko jemljete tudi prehranska dopolnila, ki ta vitamin vsebujejo. Tako teh znakov ne boste imeli, ker bo vaše telo prejelo dovolj vitamina. Se pa priporoča pridobivanje vitamina D s pomočjo sonca bolj v jesenskih in zimskih mesecih. Veste, da je preveč opečenosti in preveč rdeča koža lahko nevarno za vas. Lahko dobite tudi kožnega raka, zaradi tega vitamin D takrat pridobivajte drugače.

Kot sem omenila je vitamin D tudi v prehranskih dopolnilih. Te lahko kupite marsikje, ampak priporočam trgovino Biokatka, kjer je vse to naravno in primerno tudi za vegane. Marsikatera dopolnila niso naravna in tako v sebe dobivate tudi kemijo, ampak temu ni tako pri Biokatki. Zato si kupite te prehranska dopolnila in naj vsebujejo tudi vitamin.