S svojo sijočo rumeno barvo in obstojnimi mehurčki je Zlata radgonska penina prepoznavna predstavnica štajerske vinske umetnosti. Več si preberite na naslovu: https://www.drinx.si/penina-zlata-brut-nature-selection-radgonske-gorice-0-75-l. Zlata radgonska penina prinaša popolno ravnovesje med tradicijo, znanjem in eleganco, zato je njen sloves upravičen tako doma kot v tujini. Ta penina ni zgolj pijača, temveč doživetje, ki odraža predanost lokalnega okolja in dolgoletno izkušnjo vinarjev Radgonskih goric. Njena vsestranskost jo naredi primerno tako za praznovanja kot za vsakodnevne trenutke.
V Gornji Radgoni se vinogradi razprostirajo po tleh, ki izvirajo iz plioceenske ilovice in tvorijo dva prevladujoča tipa: rjavo peščeno-ilovnato ter rjavo peščeno-prodnato. Zaradi te sestave tla omogočajo lažje prodiranje korenin in ohranjajo visoko rodnost ob primerni oskrbi. Prav zato je to območje idealno za pridelavo kakovostnega grozdja. Narava je tu radodarna – vroča poletja, mrzle zime, sončni dnevi in uravnotežene padavine ustvarjajo pogoje, v katerih vinska trta uspeva. A brez predanosti vinogradnikov in kletarjev, ki skrbno spremljajo vsak korak od trte do steklenice, ta odličnost ne bi bila mogoča.
Zlata radgonska penina – simbol odličnosti
Radgonske gorice, kjer se že od leta 1852 oblikuje vinska zgodba, so dom ene najprepoznavnejših penin v Sloveniji. Tam pridelujejo Zlato radgonsko penino po klasični metodi, kjer vino dolgo zori na kvasovkah. Chardonnay, ki uspeva v tem okolju, je osnova za penino, katere kakovost prepoznajo tudi najzahtevnejši ljubitelji penin. Poleg svoje prefinjene izdelave je postala tudi simbol posebnih trenutkov – od porok do obletnic – pa tudi priljubljena izbira za aperitiv ali sladico.
Prepoznavne lastnosti, ki jo ločijo od drugih
Na drinx.si je mogoče najti Zlato radgonsko penino Brut Nature Selection, ki z izjemno zlatim odtenkom in drobnimi mehurčki navduši že ob prvem pogledu. V aromi se prepletajo zrelo sadje, citrusi, začimbe in note praženih mandljev, kar kaže na njeno dolgo zorenje. V ustih je penina sveža, z izrazito kislino, a hkrati lepo zaobljena in harmonična. Ta popolna usklajenost okusov jo uvršča med najbolj prepoznavne penine iz regije.