CNC rezkalni stroj pohitri vašo proizvodnjo

CNC rezkalni stroj

CNC rezkalni stroj zmore CNC rezkanje ali rezkanje z računalniškim numeričnim krmiljenjem, ki je postopek obdelave, kateri uporablja računalniško krmiljenje in vrtljiva večtočkovna rezalna orodja za postopno odstranjevanje materiala iz obdelovanca in izdelavo dela ali izdelka po meri. Na tej povezavi dobite ugoden CNC rezkalni stroj za vašo veliko lai malo delavnico. Ta postopek je primeren za obdelavo širokega nabora materialov, kot so kovina, plastika, steklo in les, ter izdelavo različnih delov in izdelkov po meri.

CNC rezkalni stroj

Pod okriljem natančnih storitev CNC obdelave je na voljo več zmogljivosti, vključno z mehanskimi, kemičnimi, električnimi in toplotnimi postopki. CNC rezkanje je mehanski obdelovalni postopek skupaj z vrtanjem, struženjem in številnimi drugimi obdelovalnimi postopki, kar pomeni, da se material odstrani iz obdelovanca z mehanskimi sredstvi, kot je delovanje rezalnih orodij rezkalnega stroja. CNC rezkalni stroj opravlja rezkanje toda kaj je rezkanje? To je vrsta strojne obdelave, ki uporablja rezila za oblikovanje obdelovanca, pogosto na premični mizi, čeprav imajo nekateri rezkalni stroji tudi premične rezkarje.

Rezkanje se je začelo kot ročno opravilo, ki so ga izvajali ljudje, vendar večino rezkanja dandanes opravi CNC rezkalni stroj, ki za nadzor postopka rezkanja uporablja računalnik. CNC rezkanje nudi višjo natančnost, natančnost in stopnje proizvodnje, vendar še vedno obstajajo situacije, ko je ročno rezkanje uporabno. Ročno rezkanje, ki zahteva veliko tehničnega znanja in izkušenj, omogoča krajši čas izvedbe. Ima tudi dodatno prednost, da so ročna orodja cenejša in uporabniku ni treba skrbeti za programiranje stroja.

Tako kot večina običajnih mehanskih CNC-obdelovalnih procesov tudi CNC-rezkanje uporablja računalniško krmiljenje za upravljanje in manipuliranje obdelovalnih strojev, ki režejo in oblikujejo osnovni material. Poleg tega postopek sledi enakim osnovnim proizvodnim stopnjam kot vsi CNC obdelovalni procesi, vključno z oblikovanje CAD modela, pretvorbo CAD modela v CNC program, nastavitev CNC rezkalnega stroja in izvajanje operacije rezkanja, kar vse more kvaliteten CNC rezkalni stroj, katerega za ugodno ceno dobite na zgornji povezavi.