Potrebujete zobni mostiček?

zobni mostiček

Zobni mostiček je fiksni protetični nadomestek, ki nadomešča izgubljene zobe. Zobni mostiček na povrne nasmešek na obrazu in za to dobro poskrbijo strokovnjaki, ki jih obiščete s par kliki na povezavi https://luxdental.si/zobni-mosticek/. Včasih je to posledica starosti in odpadanja zob, včasih pa nam zobe izgubimo zaradi kakšnega športa ali pa kakšne druge nesreče, ki je ne moremo preprečiti. Ko imamo lepe in zdrave ter sijoče zobe ne vemo da so zobje še kako zelo pomembni. Pravzaprav obstajajo raziskave, ki so pokazale da so zobje dober prvi vtis. Namreč ljudje kot prvi stik opazijo obraz, nasmešek in seveda zobe.

zobni mostiček

Ko imamo težave in ko nam izpadajo zobje je najboljša rešitev zobni mostiček. To ljudem povrne samozavest in nasmešek do ušes. Predstavljajte si da nenadoma izgubite kakšen zob. Bi se pogovarjali z drugimi enako samozavestno kot ste se prej ali bi skušali zakriti izgubljeni zob? Bi se smejali na široko če bi vam manjkal zob? Mislim da ne. Prav tako pa zobni mostiček ne nadomesti le samozavesti, zobni mostiček je potreben tudi zaradi zdravja ostalih zob. Namreč z izgubo zob se nam zmanjša žvečljiva površina in prav tako se ostali zobje pričnejo nagibati na stran kjer manjka zob.

Večja je verjetnost da pride do gnitja zob in dlesni, v luknji se nabira več ostankov hrane in tudi čiščenje zob je seveda oteženo. Zobni mostiček pa reši naše težave. Če želite zdrave zobe potem je vsekakor nujno da nadomestite izgubljene zobe in namestite zobni mostiček. Prepustite se strokovnjakom. Nikakor ne pustite da vam zobni mostiček nameščajo kakšni neizkušeni zobozdravniki. Vseeno je to ne tako enostaven proces in verjetno si ne želite dodatnih težav in zapletov po operaciji. Ne ustrašite se pri besedi operacija in pri besedi ne tako enostavno. Proces je rutinski in ne povzroča težav pa vendar se je bolje prepustiti strokovnjakom in biti brez skrbi.