Zakaj se uporablja akumulatorski vrtalnik

akumulatorski vrtalnik

Ne glede na to, ali obešate polico, nameščate stropni ventilator ali gradite teraso, je kakovosten baterijski vrtalnik nujen in ga dobite tukaj. Pravzaprav bi trdili, da je to najpomembnejši element v vaši orodjarni. V zadnjem desetletju so akumulatorski vrtalniki postali zmogljivejši, lažji in energijsko učinkovitejši, zaradi česar so kabelski vrtalniki praktično zastareli. Te izboljšave pri akumulatorskih vrtalnih vijačnikih prihajajo zahvaljujoč napredku v tehnologiji litij-ionskih baterij in uvedbi brezkrtačnih motorjev, ki so zmogljivejši kljub manjši porabi energije. In spremembe niso edinstvene za akumulatorske vrtalne vijačnike; pojavili so se pri številnih električnih orodjih.

akumulatorski vrtalnik

Novejši trend so zamenljive baterije, ki delujejo med celotno zbirko električnih orodij iste blagovne znamke. Tako lahko uporabljate iste baterije za vaš vrtalnik, motorno žago in kosilnico. Napetost lahko prilagodite tako, da se ujema s projektom, na katerem delate in prihranite denar tako, da kupite samo orodje za dokončanje kompleta. Napetost vašega vrtalnika narekuje obseg dela, ki ga lahko opravi. Visokonapetostni vrtalniki imajo 18 do 20 voltov ali več moči. Običajno so težji, a tudi bolj sposobni za reševanje težkih nalog, kot je vrtanje velike luknje skozi čepe ali tramove ali privijanje na stotine vijakov z enim polnjenjem baterije, kar bi si želeli, če bi gradili streho.

Nizkonapetostni vrtalni stroji za splošno uporabo običajno uporabljajo približno 12 voltov. Ponujajo veliko moči za večino gospodinjskih opravil, kot je obešanje police ali privijanje vijakov in so lažji. Toda kljub zmožnostim teh manjših svedrov ima večina ljudi raje večje, težke možnosti. Če niste prepričani, kakšno vrsto akumulatorskega vrtalnika kupiti, sledite zgornji povezavi. Tam lahko filtrirate več izdelkov in tudi svedrov glede na vaše potrebe, vključno s kategorijo, ceno, težo, ravnjo hrupa in več. Makita je vodilno podjetje na tem področju in je izjemno kvalitetno, zato so njihovi izdelki zelo vzdržljivi ter varni. Izdelani so iz kvalitetnih materialov in robustno, da lahko z njimi delate preprosta dela ali pa profesionalna.