Domene pripeljejo kupce na vašo spletno stran

domene

Domene so osnova za postavitev spletne strani na strežnik, da do njih pridejo obiskovalci, to so dejansko spletni naslovi strani, kot so ulice in hišne številke ter predali na hiši z imeni tisti, ki povedo poštarju, kam mora odložiti določeno pošiljko. Enako je na spletu, kajti unikatno ime strani je tisto, ki bo obiskovalca pripeljalo točno do vaše spletne strani in točno do določene podstrani lai članka, torej tja, kamor želite ga usmeriti, kjer ste zanj pustili sporočilo. Unikatne domene se morajo zakupiti in imajo različne končnice, glede na to, kaj potrebujete, kakšna organizacija ali posameznik ste.

domene

Domene za slovenski trg imajo največkrat končnice si in jih dodeluje slovenski Arnes samo tistim podjetjem, ki so registrirana pri nas.  Sicer si lahko omislite tudi kakšno drugo domeno s to končnico, ki nima nobene zveze s podjetjem, tako domeno vam bodo takoj odobrili. Lahko si omislite domeno s končnico eu, kar pomeni Evropa, ali it – Italija, de je Nemčija in podobno. Če ste neprofitna organizacija boste ponavadi imeli končnico org, velika podjetja pa najraje zakupimo končnico com, kar pomena company torej podjetje.

Domene ni prav lahko izbrati, morajo biti take, da so kratke in povedo tako brskalniku, pajku kot človeku, za kaj gre. Ko enkrat domeno zakupit, jo lahko podaljšate na eno leto, na dve lai pet let največ. Če poznate domeno podaljšata vas rezervirana čaka še 1 mesec nato pa jo lahko kupi kdorkoli in nekateri čakajo zolj na to, da tak domeno kupijo in vam jo potem prodajo za mastne denarce.

Zakaj je tako, ker stare domene, ki so že dolgo časa na trgu in jih ljudje radi obiskujejo imajo veliko težo za brskalnik in jo uvršča dosti višje kot mlade domene. Čer vam nekdo domeno ukrade, ker je niste podaljšali, potem če zakupite novo in vse uredite spletišče na novo domeno, bo vaša spletna stran avtomatsko padla na zelo nizko mesto v Googlu.