Kako izbrati pravi aparat za zobe?

aparat za zobe

Vse pogosteje želimo za samozavestnejši nasmešek izgledati kar se da popolno. A za popoten izgled je pomembno, da popolno izgledajo tudi naši zobje. Aparat za zobe kot eden najbolj revolucionarnih pripomočkov za izboljšanje nasmeha je v zadnjih letih viden že skoraj pri vsakem najstniku. A ne le pri najstnikih aparat za zobe uporabljajo tudi starejši, ki se odločajo za korenito spremembo. Aparat za zobe, seveda predstavlja neko breme a ko pomislimo, da z tem bremenom živimo mogoče par mesecev ali pa do nekje dveh let in da bo po tem ves trud in odrekanje za celo življenje poplačan.

Zobje se na spremembe kar hitro navadijo zato je zelo pomembno, da ste starši na to pozorni v letih ko pri otroku poteka razvoj in k otrokova čeljust raste in se razvija. Bolečine, ki jih lahko povzroči transformacija so lahko pri starejših precej večje saj je naša čeljust razvita v celoti. Skozi razvoj zobnih poškodb so tako nastajali tudi vse bolj idealni zobni aparati. Aparat za zobe je tako lahko danes popolnoma neviden ali pa se z ortodontom dogovorimo za najbolj ustrezen način zdravljenja. Vsekakor se moramo zavedati, da aparat za zobe nikakor ne moremo izbrati kar sami, vendar nam ga glede na poškodbe predpiše ortodont. Pred izbiro aparata za zobe je najprej potreben prvi pregled kjer se določi lega zob.

Po opravljenem zobnem slikanju se določi način zdravljena. Odvzame se odtis naših zob in se po meri izdela aparat za zobe. Aparat je priporočljivo nositi čim dalj in predvsem čim bolj pogosto če le ta dopušča snemljiv-ost. Mladi pri nošnji zvezdic radi izbirajo atraktivne elastike, ki se nameščajo na aparat. Tako imajo možnost, da pri redni kontroli vsakokrat malenkost spremenijo videz. Zavedati se moramo, da je postopek zdravljenja včasih malenkost neprijeten in boleč a saj veste kako pravijo za lepoto je potrebno tudi potrpeti.