Depilatorji in epilatorji: življenje brez neprijetnih dlačic

depilatorji in epilatorji

Gladka in urejena koža brez neprijetnih dlačic so sanje vsake ženske. Sploh v pletnem času, ko so oblačila krajša in razkrijejo tiste predele našega telesa, ki so bili čez zimo varno skriti pod blačili. Nakup epilatorja ali depilatorja tako predstavlja edinstveno naložbo v gladko, mehko in urejeno kožo, brez dlačic, ki nam lahko hitro pokvarijo razpoloženje.

Toda odstranjevanje dlak je povezano z bolečino in neprijetnim občutkom. Pa je to tudi res? S kakovostnimi depilatorji in epilatorji temu še zdaleč ni tako. S pravilno izbiro te priročne in nadvse praktične naprave bo odstranjevanje dlak postalo hitro in učinkovito, poleg tega pa bo njihova rast veliko počasnejša, njihovo odstranjevanje pa redkejše. V nadaljevanju preverite, kateri depilatorji in epilatorji so najboljša izbira za vas in se poslovite od nadležnega odstranjevanja dlak.

Depilatorji in epilatorji – katerega izbrati?

Depilatorji in epilatorji so naprave, ki zagotavljajo dolgotrajen učinek gladke kože na nogah in ostalih delih telesa. Njihovo uporabo priporočamo vsem, ki se želite znebiti dlak, upočasniti njihovo rast in občutiti svilnato gladkost. Tako eni kot drugi uspešno odstranjujejo dlake, vendar pa se razlikujejo glede na svoje delovanje. Katerega boste izbrali, je odvisno predvsem od vaših želja, potreb in občutljivosti na bolečino. Pri izbiri se lahko vedno posvetujete s svetovalcem, ki vam bo z veseljem pomagal do uspešnega nakupa.

Depilatorji

Depilatorji so naprave za osebno nego, ki depilirajo s pomočjo posebne prožne folije. Ta učinkovito odstrani tudi najmanjše neželene dlačice. Ker ne povzročajo večje bolečine, so priporočljivi za uporabo na predelih kot si noge, pazduhe in občutljiv bikini predel. V ponudbi lahko najdete celo modele, s katerimi uspešno odstranite tudi dlake na trebuhu, rokah, prshi in hrbtu.

Sodobni depilatorji so ergonomsko oblikovani in tako zagotavljajo lažjo in udobnejšo uporabo izdelka. Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo pa boste v paketu poleg izbranega depilatorja dobili tudi različne dodatne priključke, kot sta na primer glava prirezovalnika in posebna čistilna krtača. Naprednejši modeli depilatorjev se lahko pohvalijo tudi z številnimi dodatnimi funkcijami, kot je na primer vlaženje kože. Namenjeni so tako mokremu kot suhemu britju, zahvaljujoč napredni tehnologiji pa preprečujejo draženje kože ter bistveno olajšajo britje.

Epilatorji

Poleg depilatorjev pa poznamo še epilatorje, ki dlačice odstranjujejo z zelo učinkovito pinceto ali diskom. Nekateri uporabniki pravijo, da je odstranjevanje dlak s to metodo celo manj boleče kot pri depilatorju. Na tržišču so vam na voljo številni modeli, primerni za odstranjevanje dlak z nog, bikini predela, pod pazduhami, uporabljajo pa se lahko celo za obraz, roke, prsi, hrbet in trebuh.

Najučinkovitejši ženski epilatorji imajo ergonomsko oblikovan nedrseč ročaj, poljubno nastavljivo hitrost in številne dodatne nastavke, kot sta na primer nastavek za masažo ali ščetka za piling. Različni epilatorji pri svojem delovanju porabljajo različne napredne tehnologije. Med bolj uporabnimi in priljubljenimi sta svetilki Opti-light ali SmartLight, ki učinkovito zajame in pomaga odstraniti tudi najbolj drobne dlačice in Wet&Dry tehnologija, ki omogoča tako suho kot tudi mokro depiliranje.

Počutite se dobro v svoji koži

Z depilatorji in epilatorji si boste hitro in enostavno pomagali do gladke, mehke in sijoče kože v kateri se boste zares dobro počutili. Dlake vas  spomočjo teh odličnih napravic za osebno nego ne bodo nikoli spravile v zadrego, vi pa boste lahko zasijali v vsej svoji lepoti.