Izberite drevo denarja in v svoj dom prikličite blaginjo

drevo denarja

Pri izboljšanju energije ali pa zeleni popestritvi v vašem domu vam lahko pomagajo tudi sobne rastline. S pomočjo sobnih rastlin lahko svoj dom popolnoma prenovite in osvežite. Prav tako pa v svoj dom vnesete življenje. Ko izbirate sobne rastline, si vzemite dovolj časa in spoznajte posamezno rastlino. Ena ob možnih osnovnih kombinacij v vašem domu je lahko tudi okrasno drevo.

Izbira sobnih rastlin za dom je vsekakor projekt, ki se ga lahko lotite z raziskovanjem tako sebe kot tudi okolice. Pri nakupu sobne rastline je potrebno upoštevati pogoje v našem domu, ki so poglavitni za uspešno rast rastline. Ena od sobnih rastlin, ki je popolnoma enostavna za skrb je tudi drevo denarja. Morda si lahko pomagate tudi z namigom kako postavljati rastline v prostoru, drži namreč, da je srečna številka tri in pet. Kar pomeni, da skupaj postavljajte tri ali pet rož v prostoru. Tako bo tudi drevo denarja morebiti poskrbelo za doprinos v vašem domu.

drevo denarja

Lucky tree (srečno drevo), money making tree (denarno drevo), dollar plant, penny plant so imena pod katerim lahko kjerkoli na svetu najdete drevo denarja. Njegovo ime izhaja iz načela feng šuj tako naj bi drevo poleg pozitivne energije prinašala blaginjo, finančno varnost, bogastvo. Njegovi izraziti listi spominjajo na kovance in tako simbolizirajo denar. Po načelu feng šuj pa drevo denarja predstavlja vse elemente (vodo, les, ogenj, zemljo, kovino), ki v vašem prostoru poskrbijo za uravnoteženost in harmonijo.

Ne glede na to ali verjamete ali ne, je drevo denarja sobna rastlina, ki ne potrebuje določene posebne nega. Pomembno je le izbrati ugoden prostor in poskrbeti za njegovo nego. Pri nas drevo denarja največkrat predstavljena krasula, ki je popolnoma nezahtevna za skrb saj potrebuje le sonce in vodo. Poznamo več različnih krasul, tudi takšne, ki spominjajo na korale.

Čudoviti sveta, ki nag ga predstavljajo rastline lahko naš som popolnoma spremenijo, naj postanejo vaše prijateljice.