Gorska kolesa

gorska kolesa

Ko se zima konča, se začnemo vedno bolj gibat na svežem zraku. Vsak ima veselje na svojem področju in se giba po naravi, kot se mu najbolj priljubi. Nekateri začnejo s sprehodi, drugi uberejo pohodništvo, eni  se sedejo na kolo in začnejo raziskovati okolico. Samo kolesarstvo je lahko različno, tako so tudi kolesa različna. Poznamo cestna, gorska, treking, otroška ter danes tudi že električna kolesa. Vsako kolo je namenjeno svoji podlagi ter terenu. Ni najbolj primerno, da se s cestnim kolesom vozimo nekje po gorskih poteh. Za take poti so primerna gorska kolesa. S tem športom se danes ukvarja vedno več navdušencev. Ampak za ta šport moramo imeti kakovostno gorsko kolo, da se počutimo res varni.

gorska kolesa

Že samo ime nam pove, da se s tem kolesom vozimo lahko nekje višje, po kakšnih hribih in podobno. Gorska kolesa so namenjena za vse tiste, ki imajo radi adrenalin v telesu. Navadno te poti potekajo izven naših poti, poti niso asfaltirane, to so bolj gozdne poti. Mogoče ste že koga, kje srečali na kakšnem hribu s kolesom in kolo je bilo čist drugačno, kot vaše doma. Gorska kolesa morajo biti bolj močna, tudi same gume so drugačne, saj morajo bit prilagojena za takšne terene. Včasih, ko se sprehajamo po kakšnih hribih, so poti označene, da nas opozarjajo, da lahko pripelje kakšen gorski kolesar, zato moramo tam hodit bolj previdno.

Za gorsko kolesarjenje ni najbolj primeren vsak, tukaj te ne sme biti strah. Prav tako moraš imeti pravo gorsko kolo, ki pa ni najbolj poceni. Gorska kolesa morajo biti močna, vzdržljiva, če mogoče kje padeš, da se kolo ne razpolovi. Zato, če razmišljate v to smer, da bi tudi vi kaj podobnega počeli, poglejte gorska kolesa na stran, ki sem jo vam naložila. Tukaj ne boste ostali razočarani nad kolesi, za ta denar dobite res kvalitetno in vzdržljivo kolo za gorsko kolesarjenje.