Krovstvo mora biti kvalitetno, da streha dolgo traja

krovstvo

Krovstvo ni enostaven posel in ga ne more narediti kar vsak, za to je potreben res izkušen in izurjen mojster, ki obvlada vse v zvezi z delom na strehi, ki mora biti tako narejena, da lahko prenese čisto vse vremenske razmere in zaščiti objekt. Voda nikakor ne sme prodreti v hiši in če streho odnese, ter hišo zmoči, je z vsem v hiši ter tudi samo hiši dejansko konec, škoda je neprecenljiva, zato poglejte na tej povezavi https://www.kleparstvo-krovstvo.si/, kjer najdete kvalitetnega krovca. Krovstvo je zato res pomemben poklic, zelo dogovoren, veliko znanja zahteva pa še pametnega človeka, ker je nevaren, saj gre za delo na višini v ekstremnih razmerah, sploh poleti ali pozimi.

krovstvo

Predstavljajte is nekoga, ki postavlja strehe na cerkvah in zvonikih. To je krovec, pogumen in zahteven poklic. Izbrati je treba vrhunskega mojstra, ki obvlada krovstvo, da bo streha imela res dolgo življenjsko dobro, bo funkcionalna, ščitila objekt in premoženje v njem, ter seveda ljudi in živali. Nenazadnje je streha precej pomembna tudi zaradi estetskega izgleda  celotnega objekta, zato je tudi s tega gledišča zelo zahtevna za izdelavo.

Ko izbirate krovca, dajte na prvo mesto kriterij kakovosti. Streha mora biti izdelana iz kvalitetnih materialov. Krovec vam bo znal svetovati, kakšna naj bo streha glede na tip objekta.

Krovstvo zavzema naslednja dela: krovska dela streh z majhnim naklonom, ki jih pokrivajo z bitumensko kritino in pa z gladko pločevino; potem so poševne strehe, ki so pokrite vlakno cementno kritino, profilirano ali opečno in betonsko kritino.

Krovstvo v vključuje tudi vsa ostala gradbena dela, ki so povezana tako z načrtovanjem izdelave strehe, kot tudi s prenovo starih in dotrajanih streh. Za to pa je potrebno urediti tudi dokumentacijo, ki vam jo bo pravi mojster tudi uredil v skladu z zakoni. Pridobil bo gradbena dovoljenja in izbral kritino, ki  se bo skladala z okolico.