Kakšna multifunkcijska naprava je primerna za vas?

multifunkcijska naprava

Multifunkcijska naprava je naprava, ki ima več funkcij v sebi, lahko na primer tiska na papir, folijo in druge materiale in hkrati lahko poskenira, torej optično prebere dokumente, mimogrede pa še komunicira z omrežjem zato lahko pošlje ali prejme tudi faks dokument. Kakovostna multifunkcijska naprava bo delovala brezhibno z vsemi svojimi funkcijami, nekakovostne pa se znajo sesuvati in kvariti, kateri majo več funkcij, ki se med sabo ne ujamejo, zato nabavite kakovostno in zanesljivo napravo, pa boste zelo zadovoljni.

multifunkcijska naprava

Zakaj se multifunkcijska naprava res splača? Ker je bistveno cenejša, kot če bi kupili dve ali tri naprave, vsako posebej in hkrati te tri naprave zavzamejo veliko prostora. tudi več elektrike porabijo, kot ena sama varčna multifunkcijska naprava z več opravili hkrati.

Kupite lahko majhne ali velike naprave, odvisno je, za kaj jih boste uporabljali. Če jih potrebujete za domačo uporabo, potem kupite majhno napravo z dvema funkcijama skeniranja in tiskanja z možnostjo povezave preko WIFI omrežja ali Blue Tooth  funkcije z mobilno napravo za morebitno tiskanje fotografij. Te naprave so majhne, preproste za uporabo z nekaj gumbi, preproste za polnjenje s črnili in papirjem in so tudi tihe.

Katera multifunkcijska naprava pa je primerna za pisarni ali podjetje? Odvisno od obsega tiskanja, poznamo srednje in velike naprave. Srednje naprave so cenejše in zmorejo določeno hitrost tiskanja ter skeniranja, imajo tudi že avtomatski podajalnik za papirje za hitrejše optično branje dokumentov, povezljive so preko WIFI omrežja ali kabelskega omrežja z drugimi napravami, še posebej računalniki, saj jih uporablja več uporabnikov hkrati.

Če pa ste veliko podjetje in zelo veliko tiskate ter skenirane in pošiljate dokumente, pa nabavite profesionalne več funkcijske naprave, ki pa zmorejo zelo veliko hitrost tiskanja, so zelo kakovostne, imajo več podajalnikov papirjev in tudi več pladnje za različne velikosti papirjev. Ker so precej zmogljive nimajo težav z več odjemalci hkrati.