Namizne svetilke za vaše spalne prostore

namizne svetilke

Čez dan nam ni treba skrbeti za notranjo svetlobo, saj nam čez okna pride v prostore dovolj svetlobe, da lahko kaj počnemo. Drugače je, ko se začne zunaj temniti in takrat postanejo naši prostori temni. Začnemo prižigat luči, da lahko vsaj nekaj počnemo. Ampak včasih tudi ponoči potrebujemo kakšno luč, mogoče moramo na stranišče ali otroka gledat v sobo, mogoče radi preberemo pred spanjem kakšno knjigo. Zakaj bi pa takrat prižigali luč, ki jo imamo navadno na stropu, če pa je lažje prižgat namizno svetilko. Mislim, da ima danes že vsak poleg postelje na omarici svetilko. Namizne svetilke so zelo priročne za naše nočne pohode po stanovanju.

namizne svetilke

Namizne svetilke so že nekoč uporabljale naše babice, če so ponoči morale mogoče it na stranišče. Vsakega tudi ponoči mogoče stisne in se odpravi na stranišče in takrat nam najbolj prav pridejo namizne svetilke. Saj že samo ime povedo, da te svetilke najbolj ustrezajo na mizo oziroma nočno omarico. Zato je najboljše, da vsak član v družini ima poleg svojega ležišča vsaj eno svetilko, da si jo lahko v nočnih pohodih prižge. Za otroke so tudi zelo primerne, saj nekateri otroci se bojijo teme in lahko ob tej svetilke lepo v miru zaspijo. Dobro je, da jo kasneje vi ugasnete, da se res ne bodo naučili ob svetilki spat.

Če pogledate na spletno stran, ki jo lahko najdete zgoraj, imate veliko ponudbo svetilk. Namizne svetilke so zelo različne, večinoma pa so vse za priklop na električno energijo. Za otroke lahko tudi poiščete takšne na baterije, če se bojite, da bi bilo kaj narobe. Če rabite samo svetilko toliko, da vidite se sprehodit po sobi, ne rabite kakšne močne. Drugo je, če radi mogoče berete v postelji, takrat pa morate že razmišljat o malo drugačni namizni svetilki, da vam bo bolj svetila, da vaše oči ne bodo trpele.