Odprtje podjetja je velik zalogaj

odprtje podjetja

Ste se že kdaj vprašali – kdaj je oziroma naj bi bil pravi čas za odprtje podjetja? Morate se zavedati, da v momentu, ko se izvede odprtje oziroma ustanovitev podjetja takoj začnejo nastajati fiksni stroški. Če se imate namen v tem podjetju dejansko zaposliti, morate sebi že prvi mesec delovanja izplačati plačo in tudi seveda poravnati prav vse prispevke. Poleg vsega tega seveda odprtje podjetja zahteva, da odprete bančni račun namenjen samo za podjetja. To pa tako ali tako prinese dodatne stroške za vodenje tega transakcijskega računa. Tukaj so tudi še stroški, katere boste morali vsak mesec nameniti izbranemu računovodskemu servisu. Poleg vsega pa morate k vsemu temu dodati tudi še tiste stroške, ki so specifični in značilni za vaš poslovni proces.

odprtje podjetja

Odprtje podjetja se glede na vse to splača šele takrat, ko je poslovna ideja v vaših možganih v tisti fazi ko jo lahko realizirate. Toda to je dejansko šele prvi izmed kritičnih pogojev tako je še bolj pomembno, da počakate do tistega trenutka, ko imate na voljo dejansko že nekaj potencialnih strank, to pa seveda še nič ne pomeni, da imate že pravzaprav stoodstotne dogovore. Odprtje podjetja d.o.o., pa naj vendarle počaka do takrat, ko ste zares dobro preučili trg ter tudi potencialno povpraševanje. Zares pomembno je, da se razvoj poslovne ideje ujema z preučevanjem možnosti, ki jo ima ta ideja na trgu. Resnica pa je tudi, da dokler ustanovitev podjetja ne bo dokončno izvedena in dokler ne boste začeli poslovati – do takrat namreč ne boste vedeli kakšni so vaši potenciali.

Zelo pomembno je, da po poslovni poti stopate z zelo varnimi koraki, le ti pa so vedno olajšani s tem, da čim bolj poskušate zmanjševati tveganja, da sprejemate svoje odločitve in ukrepa takrat, ko dejanje ali situacijo premislite na trezen in tudi na analitični način sploh ko se gre za odprtje podjetja.