Povečana prostata je lahko nevarna ali pa ne

povečana prostata

Povečana prostata se pojavi pri moških nad 50 let in sicer kar pri polovici prebivalstva. Če pa je moški star nad 70 let, je lahko povečana prostata – težave z njo povezane, kar resna zadeva in se pojavi pri treh četrtinah moških ali čelo pri večih. Prostato imajo samo moški. To je žleza med nogami, ki skrbi za to, da se urin čisti, ker moški podaj nima odprtine kot ženska, da bi nerabne snovi odtekale skozi nožnico. Vendar povečana prostata ne pomeni vedno resnih težav. V nekaterih primerih pa povzroča zoprne težave, v nekaterih primerih pa je celo smrtno nevarna, če je to maligna tvorba.

povečana prostata

Povečana prostata se lahko otipa in to lahko storite tudi sami. Če menite, da je nekaj narobe, je najbolje, da greste k zdravniku na pregled. On bo prostato najprej otipal in nato po potrebi tudi naredil preiskave. Če nimate večjih težav in prostata ni preveč povečana, vas bo zdravnik poslal domov na opazovanje. V primeru, da bi se situacija poslabšala in niti ne bi mogli več urinirati, ter bi vas pri tem peklo, morate takoj nazaj, da zdravnik naredi nove preiskave.

Če bo ugotovil, da je povečana prostata nevarna, vam bo dal sintetična zdravila. Nekateri moški to sprejmejo, drugi pa se odločijo za naravno zdravljenje z rastlinami, kar dobite v lekarni. Tudi, če vam povečana prostata ne dela težav, je dobro, da uporabite naravna zdravila iz rastlin in si olajšate zadevo ter da postane prostata zdrava in spet opravlja svojo funkcijo.

Predvsem se zdravniki ugotovili, da je težava povečane prostate v prehrani, v uživanju mlečnih izdelkov in izdelkov z veliko maščobe ter mesa. Če se boste temu izognil in za nekaj časa naredili dieto, se boste rešil in prostata se bo spet zagotovo vrnila v normalo. Pri tem pa, da se bo postopek hitreje odvil, uporabite naravna zdravila iz rastlin.