Prekletstvo Poltergajsta

Poltergajst je beseda, ki izvira iz nemščine in naj bi pomenila nagajivega duha. Nagajivega v otroškem, lahkem pomenu pa tudi nagajiv v zlobnem pomenu.

Kaj sploh je to prekletstvo?

Začelo se je z okostnjaki. Spielbergov grozljivi film je prinesel dve nadaljevanji, veliko slabih sanj in je po mnenju nekaterih, uporaba pravih človeških okostnjakov, priklicala na plan smrtno prekletstvo, ki se je nadaljevalo vse do danes in se bo verjetno še naprej.

Veliko filmov naj bi bilo prekletih, kot tudi napisan a ne narejen scenarij, ki se preprosto imenuje Atuk. Skeptiki ta prekletstvo izpodrivajo in razlagajo kako se je vse zgodilo z efekti, ali pa da so bile le takšne okoliščine, da se zdaj zdi kot da je neko prekletstvo.

Preden si ustvarite mnenje, berite naprej o tem kako podoben je bil film resničnemu svetu.

V filmu Poltergeist, se je družina srednjega razreda preselila v novo hišo v tipični soseski, ki je značilna za Spielbergove filme. Čez čas, se jim začnejo dogajati čudne in nepojasnljive stvari zaradi česar se njihovo sanjsko življenje spremeni v nočno moro. Pod njihovo hišo so bili pokopani okostnjaki, ker so zgradili hišo nad njih, ker so hoteli poceni gradnjo, brez izkopavanja okostnjakov in nikomur niso povedali. Ti okostnjaki so zavrnili to pokopališče in se začeli maščevati družini, še posebej otrokom.

V resničnem življenju, sta se Steven Spielberg  in Tobe Hooper, dva višje-srednje razredna producenta, vselila na sceno in brez, da bi povedala igralcem in igralkam, uporabila prave okostnjake za pripomočke v filmu. Nato so se začele čudne stvari. Strele so bile, nesreče in še več. To je peljalo do tega, da se mrtvi maščujejo zasedbi filma, še posebej otrokom. V filmu naj bi dve članici družine umrli tragično in mladi.

Zguba dveh življenj

Če kdo predstavlja serijo Poltergeist, je to igralka Heather O’Rourke, ki je prvič nastopila v filmu, ko je imela komaj 5 let. Ona je bila tista, okoli katere se je v filmu dogajanje vrtelo. Nedolžna deklica kateri se želijo maščevati mrtvi. To, da je nastopila v filmu je prišlo z grozno ceno, pravijo tisti, ki v to prekletstvo verjamejo.

Potem, ko se je pojavila v treh originalnih delih serije, je Heather tragično in nekam skrivnostno umrla pri rosnih 12 letih. Med snemanjem Poltergeist III, so jo odpeljali v bolnišnico, kjer je umrla med operacijo.

Takoj po smrti je njen menedžer napačno razglasil, da je umrla zaradi gripe, kasneje pa je bilo odkrito, da je umrla med operacijo obstrukcije črevesja. Rodila se je s stenozo črevesja in njeno smrt bi lahko preprečili, če bi imela pravo diagnozo. Zdravniki pa nikoli niso nič odkrili.

Na sceni naj bi tudi strašilo na veliko. To naj bi bil začetek prekletstva in če se odločite o tem še več prebrati, boste ugotovili, da je bilo prijavljenih še več smrti povezanih s prekletstvom.

Kaj mislite? Je vse res ali samo nekaj kar si je par ljudi izmislilo?