PVC okna poskrbijo tudi za zvočno izolacijo

lesena okna

Če vam v teh zimskih dneh nikakor ne uspeva ogreti bivalnega prostora, začnite razmišljati o kakovosti vaših oken. Mogoče so vaša okna prestara ali nekakovostna in vam zato ne omogočajo dobre izolacije. Zato, če še niste, preverite ponudbo PVC oken in se prepričajte v njihovo kakovost. PVC okna poskrbijo za dobro izolacijo in tako tudi ohranjanje toplega zraka v vašem stanovanju. Seveda, PVC okna lahko vgradite ne samo v stanovanjske objekte, ampak tudi v poslovne in industrijske prostore. Dobro izolacijo omogoča debelina oken, ki naj bi bila vsaj 70mm.

PVC okna

Poleg ohranjanja temperature, PVC okna so zelo priljubljena, če želite zvočno izolacijo. To je zelo pomembna lastnost teh oken, če živite v centru mestu ali pa v neposredni bližini tovarn, letališč, železniških prog, nočnih klubov itd. Tudi, če ste oddaljeni samo 100 metrov od nočnega kluba, dobra zvočna izolacija vam bo dala občutek, da ste oddaljeni več kot en kilometer. Zato lahko rečemo, da nam PVC okna zagotavljajo veliko boljšo izolacijo kot vsa ostala okna.

Izolacija seveda ni edina pozitivna lastnost kakovostnih oken. Zelo pomembno je tudi vzdrževanje. Za razliko od lesenih oken, ki zahtevajo veliko dela, PVC okna ni treba lakirati. Njihova življenjska doba je zato veliko daljša kot je življenjska doba lesenih ali aluminijastih oken. Če pa vseeno želite, da vaša PVC okna izgledajo tako kot lesena, lahko izberete barvo naravnega lesa. Poleg barve naravnega lesa, lahko izberete še veliko drugih barv. Pri izbiri barve je smiselno upoštevati barvo fasade. Tako, če je barva vaše fasade rumena, PVC okna zelene barve najbrž ne bodo dobra izbira.

Pri nakupu oken je treba biti zelo pozoren tudi na vremenske razmere. Ker so naša okna direktno izpostavljena zunanjim vplivom, kakovost oken mora ostati nespremenjena tudi po parih letih Zelo toplih ali deževnih in zasneženih dni. PVC okna veliko bolj prenašajo stik z vodo kot lesena okna, zato ljudem pri izbiri oken ni treba veliko razmišljati.