Slovenski med je cenjen po vsej Evropi

slovenski med

Slovenski med ni cenjen samo pri nas ampak še bolj v tujini, ker je kakovosten, čist in ekološki pa še naša vrla kranjska čebela ga nabere. Zase izberite samo kakovosten med pridelan v Sloveniji, da boste imeli zdrav pridelek doma za sladkanje, prehlade in imunski sešitem. Izbirate lahko kar med nekaj vrstami medu, ki se nabira preko leta na različnih koncih naše dežele na travnikih in v gozdovih.

slovenski med

Na razpolago je slovenski med cvetličnega izvora, ki ga nabirajo čebele poleti, ko cvetijo travniki in je izjemno sladek ter okusen med. Zelo diši in je za v čaj res pravi dragulj me medi. Če pa ste prehlajeni, bo boljši med iz gozdov, kjer čebele naberejo še dodatne sestavine, ki jih ima tak med ni je primeren za izkašljevanja ter dvig imunskega sistema.

Ste že kdaj kupovali med v trgovinah, kjer ni bil ravno najbolje označen ni niste točno vedeli, kaj ste kupili, potem pa je ta med bil precej trd in kot strjen sladkor? Ja prav ste imeli, tak med ima v sebi navadne sladkor, ki je kasneje oddan lai pa segrevan in morebiti so bile čebele hranjene s sladkorjem, kar pa spet in dobro z zdravje. Med mora imeti oznako, da gre za slovenski med in tudi s katere kmetije je pridelan, da boste vedeli, da je pristne in kakovosten.

Slovenski kometom je izpod časti prodajati srab med zato je slovenski med močno cenjen v severni Evropi kjer en kozarec doseže ceno tudi 100 eur, kar veliko pove. Veliko slovenskih čebelarjev zato izvaža v tujino vendar ga nekaj ohranijo tudi za domači trg, saj se zavedajo pomembnosti lastnega trga in stalnih strank. Med zato kupite od kmetov, na spletu direktno od proizvajalca ali slovenskih posrednikov, na tržnici ali na ekološkem oddelku v trgovinah. Ne boste razočarani, ko boste enkrat poskusil res pravi med.