Športna prehrana

Vas zanima športna prehrana? The Nutrition je  kakovostna trgovina s športno prehrano, katera vam bo pomagala pri uresničevanju vaših ciljev.

Športna prehrana je tisti ključni element, kateri je nujno potreben, da smo uspešni v določenem športu. Seveda pa športna prehrana ni enaka pri vsakem športu. Športno prehrano moramo prilagoditi športu, ki ga treniramo. Seveda so si prehrane podobne, vendar pomembne pa so tiste malenkosti, da smo uspešni. V športno prehrano pa tudi spadajo prehranski dodatki, kateri nam bodo pomagali, da se hitreje regeneriramo in dosežemo svoj cilj hitreje. Tukaj je spet odvisno, katere prehranske dodatke potrebujemo, kar je odvisno od športa, ki ga treniramo.

Med sabo lahko primerjamo fitneserja in nogometaša. Pri fitneserju je res pomembno, da posameznik da v svoje telo pravo število kalorij, makro in mikrohranil, saj bo le tako osvojil svojo sanjsko postavo. Recimo pri nogometašu, pa sama prehrana ni tako pomembna, kot pri fitneserju. Pri nogometašu je glavno, da je tako hrano, da poskrbi za regeneracijo mišic in je pripravljen za naslednji trening. Kar se pa tiče prehranskih dodatkov, pa spet pri fitneserjih so prehranski dodatki zelo dober element, saj z njimi dodajo k svoji prehrani tiste dodatke, katere žal iz hrane nemorejo pridobiti.

športna prehrana

Recimo vitamini in minerali. Fitneser, zaradi kaloričnega vnosa pri svoji športni prehrani ne sme recimo jesti določenega sadja, recimo jabolko, ker vsebuje veliko sladkorja, zato pa uporablja dodatne vitamine v kapsulah, da dobi te vitamine v svoje telo in to brez dodatnih kalorij. Enako je z minerali, zdravimi maščobami, beljakovinami in ogljikovimi hidrati. Proteinski šejk po treningu je seveda zelo priporočena stvar pri vsakem športu. Zakaj? Po treningu moramo čim prej vnesti v telo beljakovine, da regenereriramo svoje mišice in tako poskrbimo za hitrejšo rast in obnovo. Z proteinskimi šejki hitro in enostavno dobimo v svoje telo potrebne beljakovine po treningu.

Športna prehrana je zelo širok pojem, katerega mora vsak posameznik raziskati, če želi biti uspešen  v svojem športu.