Ultrazvok mehkih tkiv

ultrazvok mehkih tkiv

Ko pretiravamo s kakšno telovadbo ali čim podobnim, se nam zgodi, da nas začnejo bolet mišice. Lahko pa tudi pride kdaj do kakšnega vnetja ali drugih težav. Takrat te bolečine ne minejo kar čez noč ampak se vlečejo, samo takrat moramo tudi obiskati zdravnika, da nas napoti dalje. Največkrat moramo it na ultrazvok mehkih tkiv, kjer lahko vidijo naše težave. Nekaj o tem si lahko preberete tudi na tej strani https://ultrazvok-pregled.si/ponudba/ultrazvok_mehkih_tkiv/

ultrazvok mehkih tkiv

Za ultrazvok ste sigurno že slišali, mogoče vas edino skrbi kaj je to ultrazvok mehkih tkiv. Nič ni posebnega, edino se dela na podkožju, na mišicah, okoli sklepov, kitah. Postopek je enak, kot pri vseh drugih ultrazvokih, ni bolečin, ne rabi bit pacient nič posebej pripravljen.. tudi je odvisno od vsakega pacienta, kje mu morajo narediti ultrazvok, zato se opravlja lahko sede ali leže. Sam postopek je dolg nekje 20 minut, lahko tudi dlje, seveda vse je odvisno od samega pacienta, kje ima kakšne težave. Če imate mogoče že kakšne druge izvide od kakšnih preiskav jih morate prinesti s sabo, da lahko lažje nadaljujejo s preiskavo vaših težav.

S sondo zdravnik preiskuje mehka tkiva, da lahko točno določi diagnozo. Ultrazvok mehkih tkiv je najbolj natančna preiskava mehkih tkiv, da vas lahko začnejo zdravit. Mogoče se tudi vprašate kdaj morate na razne preiskave. Sami smo že tako dovolj stari, da vemo precenit naše zdravje kdaj do zdravnika. Lahko pa vam napišem nekaj primerov, ko je nujno, da se oglasite pri zdravniku. Večkrat se zgodi, da otipate kakšno otrdino v mehkih tkivih. Te težave se lahko pojavijo okoli sklepov, ob tetivah, takrat je dobro da vas z ultrazvokom pregledajo. Pri raznih poškodbah, kot so padci ali kaj podobnega, ki lahko pride do raztrganin ali zlomov. To sta samo dva primera, vi pa vedno spremljate svojo telo in boste vedeli pravi čas kdaj do svojega zdravnika.