Zakaj izbrati catering?

Ob organizaciji dogodkov je pogostitev skoraj najbolj ključen dejavnik, s katerim lahko očaramo svoje goste. Namesto da si belimo glavo z idejami in razmišljamo kako bomo pripravili hrano, si lahko olajšamo delo in poiščemo podjetje, ki ponuja vrhunski catering.

To je v bistvu pogostitev, ponavadi so ponudniki restavracije ali pa samostojni kuharji z osebjem, kjer le-ti pridejo na mesto dogodka, ki ga organiziramo in tam strežejo hrano in pijačo. Enostavna rešitev za vse, ki morda nimate časa, znanja ali idej za pogostitev na zabavah.

Najpogosteje se catering izvaja na rojstnodnevnih zabavah, porokah ali poslovnih zabavah, a lahko izvajalce opazimo tudi na glasbenih festivalih, konferencah in podobnih dogodkih.

Catering

Poznamo tudi mobilini catering, to je ko se hrano in pijačo prodaja iz posebej za ta namen prirejenih vozil, kar je zadnje čase pogosto tudi pri nas.

Kaj pa ponuja catering? Lahko ponujajo hrano, ki jo pripravljajo pred ljudmi, ali pa jo pripeljejo že pripravljeno v posebnih posodah, ki so ogrevane, da je hrana ves čas topla. Največkrat pa lahko izbiramo med narezki, kanapeji in prigrizki, poleg pijače pa z najemom ponudnika te storitve kupimo tudi celotno prezentacijo hrane in pijače ter osebja, ki skrbi za naše goste. Če se lotevate priprave pogostitve po poroki, vam ob najemu te storitve ni potrebno razmišljati, kje naročiti torto, kako zadovoljiti različne okuse gostov ali kako bo izgledala ponudba hrane, saj bo tako za vse poskrbljeno.

Hkrati je z najemom storitve ne kupite le hrane in pijače, kupite tudi lep izgled pogostitve, tako bodo vaši gostje navdušeni nad dogodkom, saj hrano, ki je lepo postrežena tudi raje pojedo in si bodo ob njenem dobrem izgledu in še boljšem okusu ta dan zapomnili.

Poleg žilice za kuhanje potrebujejo pripravljalci pogostitve tudi žilico za kreativnost, prilagajanje, hkrati pa mora biti strežba osebja čimbolj vrhunska. Catering ponudnikov je mnogo, vendar je dobro izbrati takega, ki kakovosten a nas vseeno ne bo preveč stal.