Šotori

Najbolj na komot smo na počitnicah, ko spimo v apartmaju, vendar pa ima taborjenje, oziroma kampiranje svoj čar. Že šotori, ki so postavljeni eden zraven drugega v kampu, dajo občutek domačnosti in preprostosti. Preden pa se odpravimo kampirat, si moramo nabaviti vso potrebno opremo. Šotor in ostala oprema za kampiranje so lahko na začetku kar velik strošek, vendar pa jih lahko imamo dolgo časa, zato se na dolgi rok kampiranje bolj splača, kot pa bivanje v apartmaju. Tukaj si lahko pogledate, kakšni šotori vse obstajajo, da se boste lažje odločili, kateri je najbolj primeren za vas.

sotori

Če pa še ne veste, če je kampiranje sploh pravi način počitnikovanja za vas, pa si lahko šotor tudi sposodite. Rabljeni šotori so lahko še boljši kot novi, saj so preizkušeni in tako vemo, da nas ne bodo pustili na cedilu, naprimer v slabem vremenu. Sicer imajo vsi šotori vodno oznako, ki označuje koliko je šotor vodotesen. Glede na to, ali ga nameravate uporabljati poleti, ko je vreme večinoma suho, ali pa pozimi, ko je več padavin in so temperature nižje, se odločite kakšen šotor boste kupili. Pred nakupom razmislite tudi o tem, koliko oseb ga bo uporabljalo. Večji družinski imajo predprostor, sobo in še kakšen dodaten prostor. Med manjše pa spadajo pohodniški šotori, ki so lahki in priročni. Pozorni bodite tudi na to, kako se vaš šotor sestavi. Če niste vešči kampiranja, je dobro, da izberete šotor, ki je samopostavljiv. Tako ne boste imeli težav s sestavljanjem in postavljanjem klinov, pa še prihranili boste na času postavljanja šotora, in boste lahko prej začeli uživati v kampiranju. Ne pozabite, da mora imeti šotor tudi dobro prezračevanje in dodatni del, ki služi kot senčnik, da vas ne bo motilo poletno sonce.

Izbira, ki jo imamo med šotori, je res velika, zato se boste verjetno težko odločili, katerega kupiti. Za nasvet povprašajte izkušenega kampista med prijatelji, ki vam bo znal svetovati.