Bolečine v hrbtu so lahko včasih zelo hude

bolečine v hrbtu

Danes ljudje preveč sedimo, nekateri sedijo nekje 8 ur v službi, nato se peljejo domov spet sedijo, doma sedijo. In kaj se zgodi, ko preveč sedimo, naša hrbtenica se začne oglašat, začne nas boleti. Bolečine postajajo vse bolj hude, včasih tako hude, da moramo stopit do zdravnika, mogoče še nekateri pristanejo v bolnici. Naša hrbtenica ni bila ustvarjena zato, da bi bila v sedečem stanju. Vas mučijo bolečine v hrbtu? Če ste odgovorili z besedo da, čim prej nekaj ukrenite, da se to izboljša.

bolečine v hrbtu

Bolečine v hrbtu se lahko pojavijo že v otroštvu. Tudi otroci že čutijo bolečine, lahko je kriva ne ravna hrbtenica, mogoče razne bolezni, lahko pa tudi od sedenja. Lahko opišem tudi primer moje hčerke, ki je tudi na koncu osnovne šole imela bolečine v hrbtu. Po obisku zdravnika in nadaljnjih pregledov, so ji ugotovili, da ima skoliozo. To pomeni na kratko, da je imela hrbtenico obrnjeno, nobene vaj ji niso več pomagale, edino operacija so nama takrat rekli, da je rešitev. Bolečine v hrbtu so se ji stopnjevale in z težkim srcem sem morala na operacijo privolit. Operacija je uspela, danes 5 let od operacije ne čuti več bolečin v hrbtu, dela vse normalno, ji pa bo ostalo v hrbtenici celo življenje 18 vijakov ter dve palici.

Glede bolečin v hrbtu še je lahko več podobnih boleznih, ki rešijo težave samo operacije. Vem, da se vsak boji operacije, sem se tudi jaz, ko je hčerka bila na operacijski mizi, vedite pa, da je medicina že napredovala, vse bolečine bo odpravila.

Določene bolečine lahko pa kar sami odpravite oziroma pazite, da do njih ne bo prišlo. Čim manj bodite v sedečem položaju, čim bolj se gibajte, tako tudi svoje otroke vzpodbujajte. Držite se čim bolj zravnano, da bo vaša hrbtenica ravna in tako lahko rešite vsaj malo bolečin v hrbtu.