Bolečine v križu so lahko različne

bolečine v križu

Vsak v svojem življenju ima nekje kakšne bolečine. Mislim, da ni nikogar ki ga ne bi kdaj kaj bolelo. Najpogosteje čutimo bolečine, ko dalj časa sedimo, saj pravijo, da naše telo ni narejeno za sedenje oziroma sedeči položaj. Takrat čutimo bolečine v križu, in vedno bolj pogoste bolečine imajo ljudje v križu. Nekaj si lahko preberete tudi na tej strani https://www.semos.si/bolecine-v-krizu/

bolečine v križu

Moramo priznati, da nas večinoma danes preveč sedi oziroma smo v sedečem položaju. Nekaterim to zahteva služba, nekateri pa imamo to grdo navado. Nekateri morajo 8 ur sedet v službi, pa čeprav imajo odmor in malico, vedno sedijo, potem se pelješ domov v avtu, spet sediš. Prideš domov sediš in samo sedeš. Seveda to naša hrbtenica nima rada in se pojavijo bolečine v križu. Večinoma nas pozna to bolečino, ko dalj časa sedimo in te bolečine niso najbolj prijetne in ne moreš si pomagat z raznimi zdravili.

So pa tudi bolečine v križu pojavijo takrat, ko se mogoče naše telo preveč napreza. S tem misli, da mogoče vzdignemo preveč težek tovor ali kaj podobnega. Tudi takrat pride do bolečin, lahko tudi do kakšnih težav, ki se končajo z operacijo hrbtenice.

Tudi športniki večkrat se soočajo z bolečinami v križu. Njihovo telo tudi ni vedno mlado in gibčno in na tak način jim hrbtenica nekako pove, da je treba malo vse skupaj upočasniti tempo. Ni pa vedno krivo za bolečine v križu šport, delo ali sedenje, lahko je kriva tudi kakršna koli bolezen ali kaj podobnega. Ko govorimo o križu, je lahko v bolečini katere koli del v hrbtenici. Če vemo, da nismo ničesar takšnega počeli in, da se bolečina ne umiri, se odpravite do svojega zdravnika, da vas napoti dalje na pregled. Nič se ne ustrašite, danes je medicina že napredovala in vam bo pomagala, tudi bolečino v križu.