Običajna implantat cena

implantat cena

Implantat cena se razlikuje od zobozdravnika do zobozdravnika. Zobni implantat je namreč zobni vsadek, ki deluje kot nekakšen vijak, ki nadomesti izgubljeni zob. Kakšna je cena zobnega implantata se je potrebno pozanimati pri izbranem zobozdravniku, ki vam bo implantat tudi namestil. Ko izgubimo zob zaradi kakšne poškodbe ali bolezni, hvala bogu ni vsega konec. Saj nam bo zobozdravnik naredil zobni vsadek, za kar pa je tudi primerna implantat cena. Ko zobozdravnik namesti implantat se ta povsem zaraste s kostjo čeljusti. Pred samim posegom naredijo zobozdravniki dober načrt. Pregledajo rentgenske slike, določijo točen položaj novega implantata, ter naredijo načrt zdravljenja.

implantat cena

Po vseh preiskavah in načrtih je na vrsti pogovor s pacientom. Dogovorita se o materialih, ki jih bo izbral za zobni vsadek. Implantat cena se razlikuje glede na material, ki ga izberemo. Prav tako je implantat cena odvisna od kakovosti zobnih vsadkov, ker pa se vsi zobozdravniki trudijo za visoko kakovost bo verjetno tudi cena temu primerna. Če med samim pregledom ni govora o implantat cena, pacient lahko vsekakor povpraša o tem in zobozdravnik mu je dolžan povedati in ga obvestiti o vseh nastalih stroških med samim zdravljenjem, da se pacient lahko tudi finančno ustrezno pripravi na sam poseg.

Ko smo ugotovili se implantat cena lahko spreminja. Vse je odvisno od kakovosti materialov. Predlagamo, da se odločite za dobro kakovost, saj so zobje zelo pomembni pri našem prehranjevanju. Ne želimo namreč težav ob trši hrani ali morebitnimi poškodbami. Zato je pametno da se z zobozdravnikom dobro pogovorite tudi o implantat cena, in se dogovorite za pot, ki bo za oba najboljša, seveda pa mora biti le ta pot kar se da najboljša za vas. Zobozdravnik vam bo pred posegom razložil vse postopke in načrt zdravljenja. Strah pred posegom je popolnoma odveč, pomislite le kako lepo bo ko boste ponovno imeli vse zobe in bo prehranjevanje potekalo bolj enostavno. Predvsem pa bo spet lepši nasmeh in samozavest bo nazaj.