Kakovostna in prava streč folija zmanjša stroške pakiranja

streč folija

Streč folija je tanek polivinil, ki je precej močan in je navit na tulec, s katerim lahko potem ovijamo produkte, predmete od majhnih predmetov, hrane, do srednjih kot so škatle, pohištvo in velikih, kot so palete. Namenjena je utrjevanju tovora med prevozom, da predmeti, škatle in produkti ne padejo s palet ali se ne razsujejo po tleh. Streč folije so različnih širin, zato je potrebno izbrati pravo. Streč folija za vaše produkte je lahko široka, srednja ali ozka, odvisno je od velikosti vašega produkta in tega, ali boste samo en produkt ovili ali jih boste več.

streč folija

Streč folija je lahko standardna, tehnična ali prestretch folija. Ko se folija izdeluje, lahko med postopkom dodaja različne primesi in tako naredijo UV obstojno folijo, prezračevalno, antistatično, prosojno, neprosojno ali barvno. Barvne folije so idealne za to, da že na prvi pogled ločite palete med seboj in različne produkte. Folije so različnih debelin zato tudi prenašajo različne obremenitve. Debelejše se ovije manjkrat okoli predmeta, tanjše pa večkrat in prav te imajo večjo obremenilno nosilnost.

Najbolj pogosta napaka, ki jo podjetja naredijo pri nakupu sreč folije je ta, da nabavijo samo eno vrsto in debelino folije, tako je streč folija uporabljana prav povsod, tam, kjer je za to primerna in tudi tam, kjer ni primerna. V teh primerih se je dobro obrniti na prodajalca in strokovnjaka, da vam pomaga izbrati za vse vrste zavijanja prave streč folije in jih tudi pravilno ter varno uporabiti za zavijanje. Tako bo streč folija zadovoljila vse vaše potrebe v podjetju. Tako boste dosegli večjo učinkovitost pri pakiranju izdelkov in tudi prihranili, saj bo cena pakiranja nižja.

Streč folija je najbolj enostaven in poceni način pakiranja, če je izbrana prava folija in pravilno uporabljana. Cene so različne glede na različnosti folij in zanje se obrnite na prodajalca, ki vam bo z veseljem vse pojasnil.