Lovilec olja

lovilec olja

Lovilec olja je super naprava, da preprečimo, da bi pa se naše vode še dalje onesnaževale. Tega je danes že preveč in marsikaj je onesnaženo, tudi vode. Recimo v avtomehaničnih delavnicah, olje od avtov lahko kar hitro steče v vodo in jo tako onesnaži. Zato pa moramo uporabljati lovilce olja, ki jih lahko imate tudi doma. V trgovini 2PR vam prodajajo lovilce olja vseh možnih velikosti. Na njihovi strani si tudi preberite več o lovilcu olja.

lovilec olja

Marsikdo sploh ne ve, da obstaja lovilec olja. Je pa to naprava, ki izloča ogljikovodik in pa tudi neke snovi iz vode. Tako je voda nato čista in je tudi primerna, da pa lahko gre v naravo. Znotraj ima vgrajen takšen filter, ki ravno to omogoča. So pa lovilci olja nujno potrebni vse povsod, kjer je velika možnost, da pa se kakšne kemikalije, olja in druge strupene snovi izločijo v reke in jezera ter v naravo. Ena izmed teh je tudi avtomehanična delavnica. Prav tako so tukaj tudi pralnice avtomobilov, kjer vemo, da bi lahko v naravo šlo veliko strupenih snovi, ki pa tja ne sodijo. Lovilec olja torej morete imeti v takšnih primerih, če pa kdo ugotovi kršitve pa lahko tudi dobite kazen.

Lovilci olja tudi niso tako veliki, da jih ne bi mogli nikam dati. Dobite jih v bistvu kar v različnih velikostih in tako ga lahko imate tudi doma, na primer v garaži. Je pa lovilec olja narejen iz takšnih materialov, ki ne prepuščajo in pa imajo tudi dolgo življenjsko dobo. Prav tako je narejen tako, da je čim lažji in ga tako lahko marsikdo dvigne, če bi bilo to potrebno. Če veste, da tudi vi delate nekaj takega, da bi lahko onesnaževali naravo in vodo, si čimprej tudi kupite lovilec olja in tako to preprečite. Narava vam bo hvaležna.