Prsna črpalka

prsna črpalka

Nekaj najlepšega se zgodi takrat, ko dva izvesta, da bosta postala starša. Pričakovanje otroka je neko posebno doživetje, posebej še takrat, ko prvič postaneš starš. Takrat se še malo loviš, ne veš kaj te vse čaka, zato si še malo bolj v pričakovanju. V teh 9 mesecih, ko čakamo na prihod otroka imamo dovolj časa, da vse pripravimo. Moramo razmišljati na čisto vse, tudi na dojenje. Se zgodi, da otrok ne bo vam posesal vsega mleka iz dojke, zato lahko pride do težav v vaši dojkah. Zato tudi poskrbite za prsno črpalko. Danes je tudi možna izposoja prsne črpalke, kar je še boljše in bolj prijetna zadeva.

prsna črpalka

Zakaj potrebujete doma prsno črpalko je več dejavnikov. Nekatere ne morejo dojit, ampak mleko imajo, če ga ne izčrpajo, lahko pride do težav, kot je mastitis. Druge imajo več mleka, kot otrok spije, tudi tiste si morajo vso mleko izčrpat. Tukaj je res več dejavnikov, zato je prsna črpalka še kako dobrodošla. Je pa včasih brez veze metat denar ven, da jo kupimo. Zato si lahko tudi črpalko izposodimo, za določen čas. In zakaj je izposoja mogoče boljša, kot da imate svojo doma? To je seveda vse odvisno od vas, nihče vas ne sili, da jo morate kupiti, tako tudi ne za izposoditi.

Prsne črpalke, kot jih ponujajo so električne črpalke. Tukaj si lahko mamica dosti hitreje izčrpa mleko, kot pri tistih ročnih. Več prostega časa ji lahko ostane za kaj drugega. Ne boste imele skrbi, če imate dojko prazno, da ne bo kasneje prišlo do težav. Vso mleko vam črpalka izčrpa, brez kakršnih koli bolečin ali težav. Tudi hitro ugotovite kako vse skupaj poteka in na koncu boste že prav iznajdljive. Mogoče je ne boste nikoli potrebovale, ampak nikoli ni odveč, če se za njo odločite.